Sense Video StudioSense Video Studio, a videózás specialistája. Telefon: +36 70 207 14 11 (munkanapokon 10-18h között hívható)

Tanácsok

eskuvoivideos

Avagy mire ügyelj az esküvői videós kiválasztásakor?

 

A mai napig érdekel, és szeretem az esküvői videózást, de azt tapasztalom, hogy ezen a téren is sokan vannak,akik ezt a munkát gyenge színvonalon művelik.

Manapság elég egy jobb kamera,hogy valaki videósnak nevezze magát, de a felelősséget nem érzik a munkájukban.

A megrendelők általában csak akkor értik meg ,hogy ez egy külön szakma,mikor már késő és a kész anyagot nézik. Az esküvőt pedig –mint a nagy pillanatokat általában- nem lehet megismételni.

Nem azt akarom mondani,hogy engem válassz a videós munkákra! Lehetséges vannak nálam jobbak, vagy megfelelőbbek a számodra.

Azt tanácsolom,hogy nézz körül jól,mielőtt döntesz!

 

Esküvői videód mindenképpen legyen minimum FULL HD!

 

A mai elvárás, hogy egy esküvői videós 4K, de legalább FULL HD minőségű anyagot adjon ki a kezéből, ezt tartsd szem előtt, mikor választasz.

A Full HD vagy a HD minőség egy részlet-gazdag, nagyfelbontású videotechnika, amiről már sokat hallottál reklámokban és egyéb médiákban. Ez a technika a te szempontodból azt jelenti, hogy egy nagyobb (LCD,Plazma,LED) televízió készüléken is szép felbontású videót láthatsz viszont, a felvétel nem fog szétesni , szakkifejezéssel élve: pixelessé válni.


Lehet még nincs ilyen televíziód,de hidd el, a hagyományos tv készülékek lecserélődnek minden háztartásban, és akkor fogod érteni igazán amiről fenn írtam.

Amennyiben viszont már 4K, vagy 8K minőségű eszközeid vannak, akkor is megfelelő választás leszünk a számotokra - esküvői videótokat igény esetén 4K, vagy 8K minőségben is el tudjuk készíteni.

 

eskuvoivideos_mosolyMerj sokat várni a videósodtól - időben is!

Mondd el mit szeretnél viszont látni a felvételeken és ezt rögzítsd írásba! Azok a kollégák akik felkészültek,bátran fognak veled szerződést kötni. Ne hidd el,hogy egy videós tudja,hogy meddig érdemes videózni! Soha nem fordult elő velem,hogy egy megbeszélt időpontban jöttem el az esküvőről vagy a lakodalomból.

Tapasztalat,hogy az igazán nagy dolgokat akkor lehet megörökíteni,mikor a mennyasszony-tánc véget ér és mindenki feloldódik a kötelező feladatok után.
Mindig a megrendelőnek kell döntenie!

Merj elvárni megfelelő munkát a fotóstól és videóstól!
Én és kollégáim szinte mindent felveszünk az esküvőn és a lakodalomban, mivel utólag az anyagból lehet kivenni,de hozzátenni már nem.

Nincs az a videós,aki előre tudja,hogy a spontán helyzetek mikor következnek be. Fontos,hogy folyamatosan forogjon a kamera!

 

Néhány HD felvétel-képes kamerától eltekintve a HD és Full HD kamerák memóriakártyákra rögzítenek (SD, SDHC, CF, P2) vagy külső merevlemezre (HDD). Ez okból kifolyólag a videósnak a több felvételből adódóan nincs plusz költsége.

 

Várj el sokat a technikai felszerelésekben is! (már régen nem elég egy full hd kamera!)

 

Az igényeiteknek megfelelően esküvői videótokat FULL HD, 4K, vagy 8K minőségben is el tudjuk készíteni.

 

A technikai felkészültsége egy videósnak a kamerán túl, a kamerákat kiszolgáló felszerelésekben is nyomon követhető.

Ma már elavultnak számítanak a kézből vagy vállról készített felvételek. Elvárható,hogy a videós jó minőségű állványokkal és extra statívokkal rendelkezzen. Ilyen extra állványok a daruk (cran) vagy sikló kamera (Glide Cam). A daruk nem elterjedtek és én is belátom,hogy egy esküvőn,ballagáson nehéz őket telepíteni,de a látvány amit el lehet érni vele,kárpótol mindenért. Képzeld el például,hogy álltok az oltárnál és a kamera fentről ereszkedik be. Nagyon jó!

A sikló kamera (Glide Cam) már sok videósnál elérhető,de nem jól vagy túl sokat használják.

A Glide Cam sporteseményekről vagy show műsorokból lehet ismerős neked,mikor a kamera körbeforog az énekes körül, vagy foci meccsen a pálya szélén rohannak vele és olyan a hatása,mintha úszna a kamera,mivel a stabilizációs rendszer nem veszi át az operatőr mozgását és az abból fakadó rázkódásokat.

 

Persze fontos a jó ár/érték arány is!

 

Egy jó esküvői videós a számodra is elérhető  áron dolgozik - kérd ajánlatunkat most!

Néhány általunk készített esküvői videó előzetesét weboldalunkon is megtekintheted!

 

Remélem, hogy nem fárasztottalak el nagyon és tudtam segíteni abban, hogy a számodra megfelelő videóst válaszd. Amennyiben úgy érzed, hogy talán mi lennénk azok, munkanapokon 8-20h között várjuk hívásodat a +36 70 207 14 11-es telefonszámra, vagy írj nekünk!

Bezárás
Rólunk mondták...

Zsuzsanna és Gábor

"Kedves Zsolt! Nem lehet elégszer elmondani… Köszönjük! Tudjuk ezt már sokszor mondtuk, de szeretnénk, ha nyoma is maradna s emlékeznél ránk évek múltán is! Szeretnénk a legelejéről kezdeni a történetet, így visszaugranánk kicsit az időben, amikor is egy évvel az esküvő előtt elkezdtük a szervezést. Természetesen nagyon izgatottak voltunk, hiszen életünk egyik legfontosabb pillanatáról volt szó, amit régóta tervezgettünk már. Folyamatosan tárgyaltunk a különböző esküvői szolgáltatókkal, így lassan körvonalazódott a nagy nap. Több fotóssal és videóssal beszéltünk, de valahogy egyikükre sem tudtunk rábólintani. Valamiért úgy alakult, hogy már minden le volt foglalva a nagy napra, a helyszín, a dekoros, a zenekar, a koktélos, a vőfély, de fotósunk és videósunk még nem volt. Még volt egy évünk az esküvőig, azonban kicsit aggódtunk, így egy fórumon kértem segítséget, ahol nagyon sok ajánlatot kaptam. Egy nagyon elégedett menyasszony linkelte be a honlapotokat, amit egész délután bújtam és minden fotót és videót megnéztem, meggyőztetek, Titeket választottalak, pedig még leendő férjemnek meg sem mutattam a honlapotokat. Már aznap délután írtam nektek egy ajánlatkérő e-mailt. A válaszotok hamar jött, sajnos visszautasítás volt, aznapra már nem egy esküvőre voltatok lefoglalva. Nagyon elszomorodtam, Ti mégis annyira kedvesek és segítőkészek voltatok már a levelezés során is, hogy éreztem ennek itt nem lesz vége. Ezek után többször is beszéltél velem és a vőlegényemmel telefonon, ami még inkább megerősített minket abban, hogy igen, nekünk Ti kellettek. Így olyan lépésre szántunk el magunkat, amit soha nem gondoltam volna, hogy megteszünk, de megtettük! A leszervezett esküvőnket eltoltuk egy héttel, hogy Ti legyetek ott velünk és Ti örökítsétek meg a nagy napunkat. Utólag bebizonyosodott, az egyik legjobb döntés volt, amit hozhattunk. Meseszép képek születtek és nagyon jól éreztük magunkat veletek. Külön köszönjük, hogy a fáradságot leküzdve több száz km-t levezetve is a maximumot hoztátok ki magatokból. Hálás köszönet mindenért! Zsuzsanna & Gábor "

Galéria »

Edina Spek Juhász

"Esküvő előtt egy héttel, teljes letargiában voltam,mert kamera fóbiám van...utálom gyűlölöm..a zavart ami azzal jár,ami kiül az arcomra és mindenki látja... Nektek sikerült ezt teljesen megszüntetni ami lehetővé tette ,hogy zavartalanul élvezzem a napot! Tudom mindez ilyen emberek nélkül nem ment volna mint Ti. Teljesen kiszűrtem a látókörömből a fényképezőt és a kamerát ,csak a Ti arcotokat láttam. Mert még mindig azt mondom nem mindegy milyen ember mosolyog rád vissza. A mosolyom az nem kamerának szólt hanem Nektek. Annak a két fantasztikus,barátságos közvetlen embernek, aki Ti vagytok. Nagyon köszönök mindent! Edina "

Galéria »

Szabina és Marco

"Kedves Sense Video Studio!! Nagyon jó a csapatotok. Nagyon jól éreztük magunkat veletek. A munkátokat nagyon jól végzitek. Tényleg szerintünk a legjobbak vagytok. Köszönjük még egyszer hogy velünk voltatok a nagy napunkon. Szívből köszönjük Sense Video Studio. Fantasztikusak vagytok. "

Galéria »

Csonka Károlyné Mária

"Sense Video Studio és a Kratancsik Zsolt nagyon remek és gyönyörű munkát végeztetek, nagyon elégedettek vagyunk, és a videót is nagyon várjuk , nagyon boldogok vagyunk hogy ilyen profik dolgoztak a lagzinkon! "

Galéria »

Szabó Anita

"Kedves Sense Video Studio! Nem tudjuk eléggé megköszönni Nektek, hogy amikor elmondtuk az igényeinket az esküvői fotózással kapcsolatban nem csaptátok ránk a telefont! (Nincsenek hozzászokva általában a fotósok a hangos és füstös motor zajhoz!) Sőt a lehető legtöbbet hoztátok ki belőle. Ezzel megismételhetetlen élmény, és örök emléket adtatok Nekünk! Nagyon megkedveltünk Titeket, és köszönjük, hogy a „Nagy Nap” feszültségét humorral oldottátok! Az Önmagában sok mindent elárul, hogy az unokatesóm is lefoglalt már Titeket az esküvőjére és rengeteg barátunk érdeklődik utánatok! Nagy királyok vagytok, ezt a Férjem is megénekelte! A lényeg az, hogy nagyon hálásak vagyunk, és köszönjük a profi munkát! Krisztián és Anita "

Galéria »

Glázer Bálint

"Szalagavatónk megörökítése után, végre arra is jut idő, hogy megköszönjük nektek ezt a remek munkát amit végeztetek. Remek csapatmunka volt, szervezett és odafigyeltetek az igényeinkre egyszóval ránk. Velünk dolgoztatok-velünk és nem nekünk- tényleg fantasztikus volt! A szalagavatón nyújtott munkához pedig tényleg nem férhet kétség mert a háttérben szinte észrevehetetlenül végeztétek dolgotokat, persze a szó legnemesebb értelmében! Nem kis feladat úgy megörökíteni valamit, -pláne ha az egy szalagavató ami egy fiatal életében egy nagyon fontos esemény-, hogy abban semmi hiba semmi kifogásolhatóság ne legyen. A Sense Video Studio az a csapat, amely ezt gond nélkül véghez vitte. Köszönjük munkátokat! "

Galéria »
Esküvői fotóst is kerestek? Esküvői DJ-t is kerestek?
Bezárás
Ajánlatkérés - Érdeklődés

Igen, érdekel az esküvői fotózás is

Vedd kezedbe az esküvőd!

Persze, természetesen tisztában vagyunk vele, hogy már régen a kezedbe vetted az esküvővel kapcsolatos feladatok irányítását - minden bizonnyal ezért jutottál el esküvői videós weboldalunkra.

Amennyiben viszont a videóson kívül profi fotóst is kérsz tőlünk, úgy egyrészt spórolhatsz (csomagban olcsóbb :)), másrészt egy esküvői fotóalbumként lesz mit a kezedbe fogni, újra és újra átélve mindazt a varázslatot, amit az esküvőd napján éreztél, amikor minden bizonnyal elkészültek rólatok életetek legjobb fotóinak egyikei.

30% kedvezmény a full csomagra